TAROX

START

PRODUCTS

gallery

FAQ

KATALOGI

KONTAKT

TAROX Racing Brake zaciski
Tilbage til produkter

VIGTIG MEDDELELSE OMKRING BRUGEN AF TAROX KOMPONENTER I KONKURRENCE ØJEMED
Motorsport er farlig. Køretøjer der bliver brugt i konkurrence, bliver normalt kørt til deres yderste grænser, og essentielle faktorer, der betegnes som vigtige ved normalt gadebrug, såsom; brændstofforbrug, eftergivende undervogn og komfort, er tilsidesat til fordel for vigtigere elementer som; hastighed, vejgreb og håndtering. Imens normale bilister ligger under for alle relevante love, der udgør de essentielle aspekter under almindelig kørsel (hastighedsgrænser, regler om overhaling, general sikkerhed), er det i motorsport det modsatte, og viljen til at tage chancer, og slippe godt fra det, er pludselig en vigtig faktor, hvis man vil have succes.
Det skal tages med i overvejelserne, når man bruger en bil på racerbane, at dette involverer øget stress på essentielle komponenter såsom; dæk, kobling, motor og bremser. Bremsekomponenter skal efterses konstant, for at undgå situationer, hvor øget slid eller materialetræthed påvirker bremsernes ydeevne, og i værste fald; ens sikkerhed.
Af ovennævnte grunde, selvom TAROX forpligter sig til at udsætte hele sin produktion, for de mest stringente kvalitetskontroller, kan Tarox IKKE yde nogen garanti på bremsedele, der bliver brugt – selv delvis – til race, eller påtage sig noget erstatningsansvar i forbindelser med skader, der måtte opstå i bane- race- eller konkurrence øjemed.
TAROX har udviklet flere forskellige racer calipre, der kan bruges, til stort set enhver racer applikation. For at kunne vælge de mest korrekte calipre, er der nogle faktorer man bør overveje:

Den rigtige caliper til den rigtige skive:
For hver caliper gælder det, at den kan leveres med forskellige åbninger, og det er derfor nødvendigt at informere os om skivetykkelsen, således at Tarox kan levere caliprene med den rigtige gab / kæbevidde.
Nogle Tarox calipre kan bruges på bremsskiver med forskellig højde på bremseoverfladen (normalt 50- 60mm). Når man vælger skive / caliper kombination, er det derfor vigtigt at tage denne faktor med i overvejelserne, for at opnå den bedst mulige bremse ydelse.

Antal stempler:
I pricippet; Jo flere, jo bedre, så vælg 6 i stedet for 4 og 10 i stedet for 6, hvis altså ikke de relevante tekniske regulativer, dikterer en grænse for, hvor mange stempler der må være i caliprene.
Flere stempler betyder:
1. Bremsetrykket bliver distribueret mere ens henover bremseklodserne.
2. Bedre køling af bremseklodserne, da der er mere luftflow bag bremseklodsernes metalplade.
3. Mindre stress på selve caliperen.
4. Mere kontant pedalfornemmelse.

Stempel størrelse:
Til enhver Tarox Racer caliper, kan vi levere forskellige stempelstørrelser. Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse, der er den bedst egnede til din applikation, vil vores tekniske afdeling med glæde rådgive dig, med den mest effektive løsning for netop din bil, baseret på størrelsen af din hovedcylinder.

Bremsekraft forstærker:
Hvis det er tilladt ifølge de relevante tekniske regelsæt, anbefaler vi, at man beholder bremsekraft forstærkeren, da Tarox calipre fungerer bedst sammen med bremsekraft forstærkere. Hvis det ikke er muligt at beholde denne, bedes man tage med i sine overvejelser, at der skal bruges meget mere kraft for at bremse bilen ned.

Servicering af Tarox bremse calipre:
TAROX calipre er designet til at blive brugt, UDEN nogen former for specielle service i deres interne dele – ej heller stempler og o-ringe. Som en følge heraf, er der ingen rep. kit og / eller reservedele tilgængelige, ud over udluftningsskruer, banjo bolte, låsepinde og det eksterne forbindelses rør I mellem de to caliper halvdele.
Calipre der kræver renovering, skal sendes tilbage til Tarox i Italien, der så vil udføre den nødvendige service.

Caliper farve
Alle Tarox racer calipre leveres i gun metal grå hård anodisering (ca. 450 Wickers) for maksimal levetid.

Bremse klodser
Til hver Tarox caliper er der en Tarox bremseklods kode. Disse bremseklodser kan normalt leveres i følgende Tarox typer:
.114 (Corsa) m 43 Virker fra kold
.501 (Corsa Plus) m 48 Virker fra kold
.115 (Sintered) m 53 Skal varmes lidt op
.116 (Racing Replica) m 52 Skal varmes op
.601 (Racing Gold) m 53 Skal varmes op


Tarox racer calipre, og forslag til deres anvendelse.
Klik på billedet for at forstørre og på navnet for at se tegning


FMR
Kompakt letvægts 2-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, ideel til hydraulisk håndbremse, eller meget lette asfalt bane racere, med blottede hjul, hvis effekt ikke overstiger 150hk.
Kode for bremseklodser: SP0097
Vægt uden bremseklodser: Kg 1.25


B20 FTL-4
Ekstremt kompakt 4-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, bedst egnet til racer biler, hvis skive diameter ikke overstiger 230mm, hvis effekt ikke overstiger 90hk og hvis vægt ikke overstiger 700kg. Den kan boltes direkte på classic Mini´er uden brug af adapter beslag.
Kode for bremseklodser: SP0020
Vægt uden bremseklodser Kg 0.80


B25S-6
Letvægts 6-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, bedst egnet til racer – og rally biler, hvis skivediameter ikke overstiger 270mm, og hvis vægt ikke overstiger 1050kg. Bliver også brugt til Fast Road opgraderings kit.
Kode for bremseklodser: SP0153M
Vægt uden bremseklodser: Kg. 0.95

B27-6
Letvægts 6-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, bedst egnet til racer – og rally biler, hvis skive diameter ikke overstiger 250mm, og hvis vægt ikke overstiger 900kg. Bliver også brugt til mindre Fast Road opgraderings kit.
Kode for bremseklodser: SP0153M
Vægt uden bremseklodser: Kg. 1.50


B27-6 Radial
Radial monteret version af B27-6 caliperen.
Kode for bremseklodser: SP0153M
Vægt uden bremseklodser: Kg. 1.35


B280-4
Meget vridningsstabil 4-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, bedst egnet til racer biler, hvis skive diameter ikke overstiger 280mm, og hvis vægt ikke oversiger 1050kg, og hvor gældende tekniske regler, begrænser antallet af tilladte stempler til 4. Egnet til 50mm brede bremseoverflader.
Kode for bremseklodser: SP0102
Vægt uden bremseklodser: Kg. 1.9


B280-6
Meget vridningsstabil 6-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, bedst egnet til racer biler, hvis skive diameter ikke overstiger 280mm, og hvis vægt ikke overstiger 1050kg. Egnet til 50mm bremseoverflader. Bliver brugt i nogle Fast Road opgraderings kit.
Kode for bremseklodser: SP0102
Vægt uden bremseklodser: Kg. 1.8


BF30-6
Letvægts 6-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, ideel til bagaksel applikationer, hvor bremseskive diameteren ikke overstiger 300mm i diameter.
Anbefales til Sprint racing og Rally.
Kode for bremseklodser: SP2703M
Vægt uden bremseklodser: : Kg. 1.45


BF34-6
Letvægts 6-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium, ideel til bagaksel applikationer, hvor bremseskive diameteren ikke overstiger 340mm.
Bruges også i nogle bagerste Fast Road bremse ombygnings kit.
Kode for bremseklodser: SP2703M
Vægt uden bremseklodser: Kg. 1.5


B320-6
Radialt monteret 6-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium. Egnet til racer biler, hvis bremseskive diameter ikke overstiger 320mm, og hvor gældende tekniske regler, tillader brugen af calipre med maksimalt 6 stempler.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremse overflade er 50mm.
Bruges også i nogle Fast Road bremse ombygnings kit fra Tarox.
Kode for bremseklodser: SP0102
Vægt uden bremseklodser: Kg. 1.9


B32-6
Letvægts 6-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium. Egnet til racer biler, hvis bremseskive diameter ikke overstiger 330mm, og hvor gældende tekniske regler, tillader brugen af calipre med maksimalt 6 stempler.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremse overflade er 60mm.
Bruges også i de fleste Fast Road bremse ombygnings kit fra Tarox.
Kode for bremseklodser: SP0239
Vægt uden bremseklodser: Kg. 2.2


B32-10
Letvægts 10-stempel caliper, fremstillet af massiv aluminium. Egnet til racer biler, hvis bremseskive diameter ikke overstiger 330mm, og hvor gældende tekniske regler, tillader brugen af calipre med maksimalt 6 stempler.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremse overflade er 60mm bred.
Bruges også i de fleste Fast Road bremse ombygnings kit fra Tarox.
Kode for bremsklodser: SP0239
Vægt uden bremseklodser: Kg. 2.15


B32-10GT
Meget vridningsstabil letvægts caliper, fremstillet af massiv aluminium. Specielt fremstillet til sprint race. Velegnet til racer biler, hvis bremseskive diameter ikke overstiger 330mm, og hvor gældende tekniske regler, ikke begrænser antallet af stempler i caliperen.
Egnet til Racer bremseskiver, hvis bremseoverflade er 60mm bred.
Ikke egnet til gadebrug!
Kode for bremseklodser: SP0899
Vægt uden bremseklodser:Kg. 2.65


B34-VC6
Meget modstandsdygtig 6-stemplet caliper, fremstillet af massiv aluminium. Ideel til hård og krævende racing, såsom Endurance, grundet caliperens forstærkede struktur. Egnet til racer biler, hvis bremseskive diameter, ikke overstiger 355mm. Egnet til racer bremseskiver, hvis bremseoverflade er 60mm bred.
Kode for bremseskiver: SP0239
Vægt uden bremsklodser: Kg. 2.75


B34-GT10
10-stemplet GT caliper, anerkendt verden over, fremstillet af massiv aluminium, egnet til racer biler med hvilken som helst ydelse, hvis bremseskiver ikke overstiger 355mm i diameter, og hvor gældende tekniske regler ikke begrænser antallet af stempler i caliperen.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremseoverflade er 60mm bred. Bruges også i de fleste Fast Road bremse ombygnings kit.
Kode for bremseklodser: SP0239
Vægt uden bremseklodser: Kg. 2.35


B350-8
Avanceret design har resulteret i en ekstremt letvægts 8-stemplet caliper, fremstillet af massiv aluminium. Denne caliper kan spare uaffjedret vægt, da den “smyger” sig rundt om bremseskiven, og tillader derfor mindre bremseskivemasse og større alunav på selve skiven.
Egnet til racer biler, hvis bremseskive diameter ikke overstiger 360mm, og hvor gældende tekniske regler ikke begrænser antallet af stempler i caliperen. Caliperen har 4 bremseklodser, i stedet for de traditionelle 2, for at minimere uens slid, selv under de mest intense belastninger.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremseoverflade er 50mm bred.
Kode for bremseklodser: SP0225
Vægt uden bremseklodserKg. 3.1


B350-12
Avanceret design har resulteret i en ekstremt letvægts 12-stemplet caliper, fremstillet af massiv aluminium. Denne caliper kan spare kilovis af uaffjedret vægt, da den “smyger” sig rundt om bremseskiven, og tillader derfor mindre bremseskivemasse og større alunav på selve skiven.
Egnet til racer biler, hvis bremseskive diameter ikke overstiger 360mm, og hvor gældende tekniske regler ikke begrænser antallet af stempler i caliperen. Caliperen har 4 bremseklodser, i stedet for de traditionelle 2, for at minimere uens slid, selv under de mest intense belastninger.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremseoverflade er 50mm bred.
Bliver også brugt i de fleste store Tarox Fast Road bremse ombygnings kit.
Kode for bremseklodser: SP0225
Vægt uden bremseklodser: : Kg. 2.95


B400-12
Avanceret design har resulteret i en ekstremt letvægts 12-stemplet caliper, fremstillet af massiv aluminium. Denne caliper kan spare kilovis af uaffjedret vægt, da den “smyger” sig rundt om bremseskiven, og tillader derfor mindre bremseskivemasse og større alunav på selve skiven.
Egnet til racer biler, hvis bremseskive diameter ikke overstiger 400mm, og hvor gældende tekniske regler ikke begrænser antallet af stempler i caliperen. Caliperen har 4 bremseklodser, i stedet for de traditionelle 2, for at minimere uens slid, selv under de mest intense belastninger.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremseoverflade er 50mm bred.
Bliver også brugt i nogle store Tarox Fast Road bremse ombygnings kit.
Kode for bremseklodser: SP0225
Vægt uden bremseklodser: Kg. 3.6


B400-GT16
Avanceret design betyder at denne kollosale 16-stemplede caliper, der er fremstillet af massiv aluminium, kan nedbremse nogle af de tungeste og mest kraftfulde racer- og gadebiler i verden. Alt imens den stadig giver en hård og progressiv pedal fornemmelse, og det uden at øge den uaffjedrede masse, grundet dens imponerende lave vægt for sådan en stor caliper.
Egnet til bremseskiver, hvis diameter ikke overstiger 400mm, og hvor gældende tekniske regler ikke begrænser antallet af stempler i hver caliper.
Caliperen har 4 bremseklodser, i stedet for de traditionelle 2, for at minimere uens slid, selv under de mest intense belastninger.
Egnet til racer bremseskiver, hvis bremseoverflade er 55mm bred.
Bliver også brugt i enkelte store Tarox Fast Road bremse ombygnings kit.
Kode for bremseklodser: SP0331
Vægt uden bremseklodser: Kg. 5.3For mere information/support kan VAE kontaktes for mere support: Her
START

TARCZE

Gallery

FAQ

KATALOGI

KONTAKT

TAROX