TAROX

START

Produkty

gallery

FAQ

KATALOGI

KONTAKT

TAROX FOTO


Question
Vil det have indflydelse på min bils ABS system, at jeg monterer et TAROX bremse opgraderings kit?
Answer
Alle Tarox opgraderings kit er designet til at arbejde sammen med ethvert bremsesystem. Opgraderingskittet sidder ikke i vejen for ABS sensorerne, og alle stemplerne er dimensioneret til pågældende bil.


Question
Jeg overvejer at købe et bremse kit, hvordan skal det monteres?
Answer
Da bremsekittet er køretøjs bestemt, er der ikke nogen specifik metode, hvorpå kittet skal monteres. En generel monteringsguide findes ved at klikke på "bremse kit monterings guide". Som hovedregel er de fleste af disse kit lige til at skrue på, når de originale dele er afmonteret, uden at der skal ændres på køretøjet. Men husk på; disse kit bør altid monteres af en fagkyndig.


Question
Jeg overvejer at købe et bremse kit, hvordan ved jeg om det passer i mine hjul?
Answer
Du kan download et skema der kan hjælpe dig med at finde ud af om der er plads. Det er ret nemt at bruge, bare husk at medregne den nye størrelse på bremseskiverne, f. eks. hvis standard skiverne er 256mm, og de nye skiver fra kittet er 318mm, skal du indsætte 318mm i skemaet. Hvis du er usikker på hvorledes skemaet skal bruges, anbefaler vi, at du søger hjælp hos professionelle. Læg venligst mærke til at skemaet, kun er lavet for at gøre det nemmere, og for at guide dig igennem et valg af bremse kit. Tarox er IKKE ansvarlig hvis du, efter at have brugt skemaet, ikke få bremse kittet til at passe i dine hjul.


Question
Jeg har set at jeres skiver er TÜV godkendt, hvad betyder det?
Answer
Se TÜV fakta skema.


Question
Jeg skal bruge TÜV certifikatet, hvor kan jeg få det?
Answer
Du kan downloade et scan af de originale TÜV papirer. Det er meget store filer, så du skal have bredbånd for at downloade dem i en fornuftig hastighed.


Question
Jeg har lige købt nye bremseklodser, hvilken metode er bedst, når de skal ”køres” til?
Answer
Tilkørings metoden afhænger af den type Tarox bremseklodser du har købt. Hvis det er et sæt Fast Road klodser, du skal bruge til vejkørsel, er den bedste metode at bremse dem forsigtigt til over 300 – 400km almindelig kørsel, dette tillader bremseklodsen at fåfuld kontakt med bremseoverfladen på skiven, og man undgår at bremseklodsen bliver ”glashård”.
Hvis der er tale om en racer bremseklods er metoden anderledes. Den bedste metode er, at udføre en række nedbremsninger fra 100- til 120 km/t, indtil klodserne taber friktion, og det føles som om de ikke længere kan bremse. Efter dette skal bremserne have lov til at køle ned, og de skulle herefter være ”kørt “ til og yde optimalt.


Question
HVilken vej skal rillerne vende på en rillet / rillet og hulboret bremseskive?
Answer
Ved en G88 & Sport Japan skive, skal rillerne løbe udefter og pege mod bagenden af bilen. En C83 skive skal løbe den modsatte vej. For yderligere info: se skive retnings diagram. (billede. G88 Orientation og SJ Orientation)


Question
Hvorfor er der ingen priser på hjemmesiden?
Answer
Hjemmesiden er udelukkende lavet for at give produktinformation. Slutpriserne på TAR-OX produkter opstår under indflydelse af forskellige faktorer, som skatter, moms, import told, fragt omkostninger etc. For eksempel i EU, varierer momsen fra land til land, selvom det er samme møntfod i flere af landene.


Question
Mine bremser hyler, hvorfor og hvordan stopper jeg det?
Answer
Stort set al bremsestøj opstår ved vibrationer fra undervogn, styretøj eller bremse komponenter. For at minimere støjen, skal man gøre bremsesystemet rent, og udskifte slidte eller ødelagte anti-hyle plader (hvis monteret), samt smøre kobberfedt bag på bremseklodsens bagplade. Man skal også sørge for at bremsecaliperen er i god stand, og at eventuelle “glidere” ikke hænger – den skal altså kunne bevæge sig frit, når der ikke er bremseklodser monteret. Det skal også bemærkes at skæve bremseskiver af og til, kan generere støj.


Question
Jeg har for nylig serviceret min bil, og der lagde jeg mærke til, at bremseklodsen i den ene caliper ser ud til at blive slidt hurtigere end de andre, hvorfor?
Answer
Hovedårsagen til problemer som dette, er slidte eller dårligt servicerede calipre, dette kan bevirke at en af bremseklodserne er i konstant kontakt med bremseskiven. Dette medfører at bremseklodsen bliver slidt hurtigere, og i ekstreme tilfælde leder det til overophedede og skæve bremseskiver. For at undgå dette skal man altid sikre sig, at caliprerne er i god stand, og at glidere og stempler bevæger sig frit.


Question
Jeg har et problem, bremseskiverne på min bil, bliver hele tiden skæve. Hver gang jeg skifter skiverne, bliver de skæve indenfor et par uger, hvis jeg opgraderer skiver og klodser, stopper det så?
Answer
Opgradering af skiver og klodser, kan afhjælpe problemet, men hvis det fortsætter, skal man sikre sig at caliprene er i god stand, og at caliprenes glidere og stempler kan bevæge sig frit. Desuden kan man gøre følgende: Når man monterer nye skiver, skal man sikre sig, at anlægsfladen for bremseskiven er helt ren og fri for rustskaller og lignende. Når man bremser et par nye skiver til, skal man undgå unødvendigt hårdt pedaltryk, og man skal undgå unødvendigt lange nedbremsninger, man kan eventuelt ”pumpe” pedalen, for dermed at muliggøre en svag afkøling af bremserne.


Question
Mine aluminiums fælge er altid dækket af bremsestøv, er dette på grund af bremseklodserne, og kan jeg undgå dette?
Answer
Som en konsekvens af slid, vil alle bremseklodser producere støv. Da alle bremseklodser er asbest frie, er dette blevet mere udtalt på grund af materiale skift. Den bedste løsning er at rengøre sine hjul hver weekend, brug helst varmt sæbevand(voksfrit), og hvis der er meget genstridigt snavs, brug da nogle af de forskellige produkter, der er på markedet til rengøring af fælge. Sørg for IKKE at sprøjte fælgrens på bremseskivernes overflade.


Question
Har TAR-OX calipre gummi manchetter, for at hindre støv i at komme ind i caliperens stempel kamre?
Answer
Nej, fordi TAR-OX calipre er opbygget anderledes. Hvert stempel har et antal o-ringe, der forhindrer skidt, støv, vand,- ja, stort set alt i at trænge ind i calipren. Det er ikke et tilfælde, at ejere af sjældne amfibie biler, vælger TAR-OX...

START

TARCZE

Gallery

FAQ

KATALOGI

KONTAKT

TAROX