TAROX

START

PRODUCTS

gallery

FAQ

KATALOGI

KONTAKT

TAROX Brake Systems
For yderligere information klik på billederne

COMPACT

COMPACT


SPORT

Sport

GRANDE

Grande

UPGRADE

UPGRADE

Tilbage til produkter


At montere et TAROX bremse opgraderings kit, vil give dig en oplevelse af overvældende bremseevner og total kontrol. Ved at matche multi – stempel calipre til bremseskiverne, er problemer med bremseskive svigt, deformation og vibrationer elimineret.
I de fleste tilfælde indeholder et TAROX kit 2 bremsecalipre, 2 bremseskiver, 2 monteringsbeslag, 1 sæt bremseklodser og 1 set stålflex bremseslanger. Kit til bagakslen, der genbruger de originale calipre bag, indeholder 2 bremseskiver og 2 monteringsbeslag.

Hoveddele i et kit
  • TAROX Calipre
  • Bremseskiver til bremse kit
  • Bremseklodser til TAROX calipre
Kit komponenter:
TAROX Calipre Tarox tilbyder en vifte af calipre til at matche forskellige applikationer og kunde ønsker. For at kunne vælge den bedst egnede caliper til et hvert bremse opgraderings kit, beder Tarox dig overveje følgende:
Antal stempler
I princippet; jo flere, jo bedre, fordelene ved at have flere stempler, kan opsummeres som følger:
1) Tilpasset tryk på bremseklodserne, der resulterer i mere ensartet slid på bremseklodserne.
2) Mindre stempler sammenlignet med dem på traditionelle calipre, arbejder helt parallelt i stempel kamrene, og derfor undgås slid og tab af bremsevæske.
3) Øget køling af bremseklodserne, da der er mere luft flow bag bagpladen på bremseklodserne.
4) Mindre stress på selve calipren.
5) Mere “kæbepres” resulterer i mere bremsekraft, da der er flere stempler til rådighed.
6) Hårdere pedal.
Alle Tar-ox calipre til vejbrug, har mindst 6 stempler.


Stempel størrelse
Diameteren på stemplerne i caliprene er specifikke til enhver applikation, hovedcylinder og bremsekraft forstærker taget i betragtning. At montere et Tarox kit kræver ikke udskiftning eller modifikation af andre bremsekomponenter (f.eks. hovedcylinder eller bremsekraft forstærker) og det griber ikke ind i elektronisk udstyr som ABS eller SBS.

Caliper farve Alle Tarox´s calipre leveres i lys grå hård (450 wickers) anodisering for at give maksimal levetid. Farve anodiserede calipre (guld, racer rød, gul og Tarox blå), kan mod tillæg leveres, selv om de har et flot udseende, kræver de mere pleje og vedligeholdelse, og holder ikke så lang tid som de grå anodiserede calipre.

Vedligeholdelse Alle Tarox´s calipre er designet til at blive brugt, uden at have brug for periodisk renovering. Måden hvorpå hver enkelt stempel arbejder i et kammer, og brugen af o-ringe, til at holde skidt og støv væk, gør at det ikke længere er nødvendigt med gummi manchetter. Det er ikke tilrådeligt at adskille caliprene for servicering, som det er nødvendigt ved andre calipre på markedet. I det sjældne tilfælde, at en caliper skulle have brug for at blive repareret, skal den sendes til service hos Tarox i Italien.

Bremseskiver i opgraderings kit Generelt er bremseskiverne i et Tarox opgraderings kit, enten helstøbte, eller 2 delte skiver med aluminiumsnav. De førstnævnte er gerne en del af et mindre opgraderings kit, der ikke overskrider 300mm i bremseskive diameter, på denne måde holdes omkostningerne nede.
Bremseskiverne i opgraderings kit er designet, for at sikre at hele bremseoverfladen på bremseskiven, er dækket af caliprene – på denne måde opnår man optimal ydelse. Ved bremse opgraderinger, hvor bremseskiverne er større end 340mm, har Tarox sørget for, at der er optimal balance imellem brug af bremseoverfladen og vægtbesparelse. Bremseskiverne i et Tarox opgraderings kit er som normalt F2000 bremseskiven, med 7 – 9 kurvede riller. Som et alternativ, kan Sport Japan (krydsboret & rillet), eller D95 (krydsboret) leveres, på trods af at Tarox ikke anbefaler krydsborede bremseskiver, da de generer støj og har tendenser til at revne.

Bremseklodser i opgraderings kit Tarox bremsecalipre er designet til at huse store bremseklodser eller – i forbindelse med B350, B400 – 4 mindre bremseklodser i hver caliper.
Ethvert bremse opgraderings kit kommer med Rally .113 bremseklodser som standard, der giver er et godt kompromis imellem ydelse og komfort.
Hvis opgraderingskittet skal bruges til andet end gadebrug, anbefaler vi på det kraftigste, at give os besked ifølge nedenstående skema, når kittet bestilles:

Forventet anvendelseAnbefalet belægning
Gadebrug / hurtig vej.113 (Rally) .401 (Rally +)
Hurtig vej og intensiv banekørsel.114 (Corsa) .501 (Corsa +) .115 (Sintered)


Anvendelse af kittet på racerbiler
De fleste Tarox opgraderings kit er perfekt egnet til både gade- og til banebrug, uden at der skal ændres andet end bremseklodserne. Men for biler der udelukkende, eller hovedsaligt bruges på racerbaner, er det essentielt at inspicere alle komponenter for slid og træthed med faste mellemrum, for at undgå at bremsesystemets effektivitet nedsættes.
Tarox´s tekniske afdeling (engineering@tarox.com), står med glæde til rådighed, med gode tips om, hvordan man får mest ud af sit kit til alle former for bane- eller konkurrence brug.

Bremse opgraderings kit kan deles ind i 3 kategorier:
1. Compact
I de fleste tilfælde indeholder disse kits, helstøbte bremseskiver, hvis diameter sjældent overstiger 300mm. Brugen af mindre 6 stemplede calipre, så som; B25S, B27, B280 og BF30, tillader disse kits at passe i 14” -15”, dog i enkelte tilfælde ved hjælp af “spacer” skiver. Selv med en pris der kan passe de strammeste budgetter, har disse kit samme kvalitet og finish, som de dyrere Tarox applikationer.
2. Standard
Stort set alle disse kit inkluderer B32 caliprene i 6 eller 10 stempel udgaver, og bremseskiver i størrelser fra 300mm til 335mm, i de fleste tilfælde med letvægts nav i aluminium. Det meget smalle design på B32 caliprene, gør dem ideelle for biler udstyret med 16” eller 17” hjul.
3 Grande
Disse sæt omfatter alle opgraderings kit, hvor bremseskiverne, i de fleste tilfælde med aluminiumsnav, er mellem 340mm – 400mm. De inkluderer enten B34 GT 10 Stempel, B350 og B400 12 stempel eller B400RT 16 stempel calipre. Visuelt meget smukke med en ydelse der matcher udseendet. De er et perfekt valg til alle højtydende biler udstyret med mindst 18” hjul.


Homoligering og certificering Tarox følger kvalitetsstandarden af ISO UNI EN 9001. Det meste af Tarox´s produktion og størstedelen af opgraderingskittene har Tüv godkendelse. Tarox er i konstant forbindelse med relevante certificerings myndigheder, for at forny deres kvalitets certificeringer og opdatere Tüv godkendelserne til deres seneste produkter. For den seneste information omkring Tüv godkendelser, inklusiv et scan af det egentlige Tüv certifikat, mail til: HerSTART

TARCZE

Gallery

FAQ

KATALOGI

KONTAKT

TAROX